Fysik

Shuntmodstand?

29. august 2010 af Nuggi1994 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har dette spørgsmål: Et amperemeter med en modstand på 40 ohm har fuldt udslag ved en strøm på 10 milli ampere. Instrumentet skal have fuldt udslag ved en strøm på 50 milli ampere. Beregn shuntmodstanden

Hvad er en shuntmodstand ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mathon

den rette betegnelse er en shunt

                              Ush = Ui                                        da shunt og milliampéremeter er parallelforbundne

                               Rsh·Ish = Ri·Ii

                               Rsh·(0,04 A) = (40 Ω)·(0,01 A) = 0,4 Ω·A

                               Rsh = (0,4 Ω·A) / (0,04 A) = 10 Ω


Svar #2
29. august 2010 af Nuggi1994 (Slettet)

Tak, nu fik jeg fat i ideen. (Var lidt svært da vi ikke har fået noget at vide om det) Men jeg har også en anden lille ting her (Arr, hader de sidste opgaver i denne bog)

En modstand R1= 560 ohm skal parallelforbindes med en modstand r2, så den resulterende modstandsværdi bliver 150 ohm. Beregn R2.

Jeg ved godt hvordan man beregner en parallelforbindelse  hvis man får r1 og r2 og skal regne det totale ud, men er ikke så sikker på hvordan man omdrejer hele molevitten. Nogen ide?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2010 af mathon

                          1/R1 + 1/R2 = 1/Rp

                          1/R2 = 1/Rp - 1/R1

                          1/R2 = (R1 - Rp)/(R1·Rp)

                          R2 = (R1·Rp) / (R1 - Rp)

                           


Svar #4
29. august 2010 af Nuggi1994 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Shuntmodstand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.