Matematik

bevis (c*f(x))' = c*f'(x)

30. august 2010 af hasselnuzz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan hjælpe mig med at bevise ovenstående bevis.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opskriv differenskvotienten for funktionen c·f(x) under den antagelse, at f(x) er differentiabel.


Svar #2
30. august 2010 af hasselnuzz (Slettet)

det hjalp ikke meget


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af Megara (Slettet)

Differentier c*f(x), og tilføj den antagelse, som #1 har været så venlig at skrive for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

En funktion f er differentiabel i x, hvis differenskvotienten

(f(x+h) - f(x))/h

har en grænseværdi for h → 0 . I dette tilfælde kaldes grænseværdien for differentialkvotienten af f i x, betegnet f'(x).

Nu antager vi, at f er differentiabel i x, og skal vise, at c·f , hvor c er en konstant, er differentiabel i x. Vi danner da differenskvotienten for funktionen c·f i x:

(cf(x+h) - cf(x))/h = c·(f(x+h) - f(x))/h .

Da vi har forudsat, at f er differentiabel i x, går  (f(x+h) - f(x))/h mod f'(x) for h→0, og dermed går

c·(f(x+h) - f(x))/h mod c·f'(x) for h→0 , dvs funktionen cf er differentiabel i x med differentialkvotienten c·f'(x) .


Svar #5
30. august 2010 af hasselnuzz (Slettet)

det hjalp lidt på forståelsen :)

takker mange gange


Skriv et svar til: bevis (c*f(x))' = c*f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.