Fysik

Vindmøllens nyttevirkning

30. august 2010 af SuperMii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej :)

Jeg har en fysik opgave der går ud på at finde en vindmølles nyttevirkning men kan virkelig ikke finde ud af hvordan man regner det ud, så jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig :D??

man får at vide om møllen at:

- dens navhøjde = 55 m

- rotordiametreen = 50 m

- maksimal elektrisk effekt på 1000 kW ved en vindhastighed på 15 m/s

- og ved denne vindhastighed er vindens effekt på møllerortoren 4,3 * 10^6W

nogen der kan hjælpe :)?? vil sætte stor pris på det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af Vesteur (Slettet)

Definitionen på nyttevirkning (virkningsgrad): da.wikipedia.org/wiki/Virkningsgrad

Dvs. vindmøllens virkningsgrad er output-energi divideret med input-energi:

η = 1000kW/4.3·106W .

/Christian


Skriv et svar til: Vindmøllens nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.