Matematik

Bestem tallene a og b

31. august 2010 af hugmexD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej .
Jeg har en opgave jeg sidder lidt fast med som jeg håber i kan hjælpe mig med.

Opgaven er UDEN hjælpemidler og lyder således:

En funktion f er bestemt ved f(x)=b*a^x.
Grafen for f går gennem punkterne (2,20) og (4,80)

Bestem tallene a og b

På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2010 af peter lind

Sæt punkterne ind i funktionsudtrykket. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse. Den første bliver f(2) = b*a2=20. Find tilsvarende den anden ligning. Ligningerne kan løses ved at dividere de 2 ligninger med hinanden. Det giver en ligning med a som eneste ubekendt.


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.