Matematik

vektorer i rummet

31. august 2010 af elissa92

Jeg har en retvinklet trekant hvor længden af |BC| = 1,5 og længden af |AC| = 4

B (1;0;0)              C(1;1,5;0)

Jeg skal nu finde punktet A

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af peter lind

Har du ikke hvilken vinkel, der er ret?. Ellers vil du få flere løsninger. Da det foregår i rummet vil der også af den grund være uendelig mange løsninger.  Trekanten kan jo ligge i en hvilken som helst plan, der indeholder BC


Svar #2
31. august 2010 af elissa92

jo det er vinkel C der er 90o


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2010 af peter lind

Det giver stadig uendelig mange løsninger. A skal ligge på en kugle med centrum på  midten af BC og har diameteren = længden af BC. Desuden skal den ligge på en kugle, der har A som centrum og radius 4


Svar #4
31. august 2010 af elissa92

okay så prøver jeg igen

glem alt om vektorer i planen..

 Jeg  har en retvinklet trekant ABC, hvor vinkel C er retvinklet. Jeg kender punkterne B og C. Jeg kender også længderne a, b og c. Det sidste punkt, som er punk A kender jeg ikke. Hvordan finder jeg det?

Der skal du bare tænke vektorer i planen

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2010 af peter lind

Find den som skæring mellem cirklerne med centrum i henholdsvis B og C med de pågældende afstande som radius.


Svar #6
31. august 2010 af elissa92

Hmm forstod det ikke helt..

Kan du ikke beskrive det med formler?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2010 af peter lind

En cirkel er mængden af punkter, som har samme afstand kaldet radius fra et punkt kaldet centrum. En cirkel med centrum i B og radius c skal  altså indeholde punktet  A. Tilsvarende for C. Du kan også finde linjen, der går gennem C og står vinkelret på BC. Den vil også indeholde punktet A


Svar #8
31. august 2010 af elissa92

Det lidt svært at forstå, da jeg ikke kan se hvordan min opgave så skal løses :(


Svar #9
31. august 2010 af elissa92

Okay nu uploader jeg opgaven...

Det er opgave 3 a

Vedhæftet fil:Vektorer i rummet 12.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2010 af peter lind

Det er jo en langt simplere opgave end den du har angivet. Find koordinaterne til midtpunktet af grundfladen.  Toppunktet har samme x og y koordinater som dette punkt. z koordinaten er lig med højden af pyramiden.


Svar #11
31. august 2010 af elissa92

nåårh ja :p tak tak


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.