Matematik

cirkel i koordinatsystem

31. august 2010 af Lovingmybrent (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen

Jeg skal tegne en cirkel med ligningen (2,1)r= 19 ind i et koordinatsystem og jeg er ikke helt sikker på, hvordan man gør.

Det mærkelige tegn foran 19 er et kvadratrodstegn.

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af mathon

er
           centrum C(2,1) og radius r = √(19) ?


Svar #2
31. august 2010 af Lovingmybrent (Slettet)

 ja, undskyld, jeg glemte at skrive det, men det var ikke en del af opgaven. Det fandt jeg lidt selv frem til.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2010 af mathon

                    (x-2)2 + (y-1)2 = (√(19))2

          øvre halvcirkel      y = 1 + √(19-(x-2)2)             2-√(19) ≤ x ≤ 2+√(19)       1 ≤ y ≤ 1+√(19)

          nedre halvcirkel    y = 1 - √(19-(x-2)2)             2-√(19) ≤ x ≤ 2+√(19)        1-√(19) ≤ y ≤ 1         


Svar #4
31. august 2010 af Lovingmybrent (Slettet)

 Mange tak skal du have :).


Skriv et svar til: cirkel i koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.