Matematik

Beskriv konstanterne a og b

31. august 2010 af ramuk (Slettet)

Hej.

Har brug for en smule hjælp:

I tabellen ses en opgørelse over den årlige svinetransport ud af Danmark i perioden 2005 - 2009.

***Tabellen skal bruges til at finde en forskrift ud fra som er gjort***

I en model antages det, at antallet af svin, der årligt transporteres ud af Danmark, er en funktion f(x) af typen f(x)=b*a^x

Funktionen f(x) er f(x)=3.24*1.23^x             ,  hvor x er antal år efter 2005

Jeg skal nu besrkive, hvad konstanterne a og b fortæller om udviklingen af den årlige svinetransport ud af Danmark.

Håber I kan hjælpe:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2010 af Isomorphician

a er fremskrivningsfaktoren, altså hvor meget f(x) stiger når x stiger med 1

b er værdien for x = 0 (startværdien)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2013 af madsen1405 (Slettet)

Hvordan regnede du funktionen ud? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2013 af NatashaG (Slettet)

#2: 

Du skal bruge din TI-89 lommeregner, og gå frem på følgende måde:

Stats/List E...  ---> Indtast 1, 2, 3, 4 under list1, og 4,3 , 4,9 , 6,3 , 8,0 under list 2 ---> F4 ---> 3: Regressions ---> 8: ExpReg

Og her får du a og b, men vær opmærksom på at y = 3,365 * 1,235^x og ikke omvendt :-)

Håber det kunne bruges. 


Skriv et svar til: Beskriv konstanterne a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.