Matematik

Beregning af trekant vinkler

31. august 2010 af kuntz15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde størrelsen af vinklerne i en trekant

og det eneste jeg har at følge at følgende:

A,B og C koordinater

A = (2,7 )

B = (7,-3)

C = (10,3)

og så deres funktion i koordinatsystemet

AB y = -2x + 11

BC y = 2x – 17

AC y = -0.5x + 8
 

Håber der nogen kan forklare mig, hvordan man nu regner det ud


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn de tre sidelængder, og brug så cosinusrelationerne til bestemmelse af de tre vinkler.


Svar #2
31. august 2010 af kuntz15 (Slettet)

Hvordan er det nu cosinusrelationerne lyder ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2010 af mathon

se


Svar #4
31. august 2010 af kuntz15 (Slettet)

Jeg har så fået et problem med hensyn til min lommeregner, den siger bare "undef" når jeg trykker Cos-1 (5,5)


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Ja, det er klart, da cos(x) kun antager værdier mellem -1 og 1 .


Svar #6
31. august 2010 af kuntz15 (Slettet)

Et tip til hva jeg så gør ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. august 2010 af mathon

                a = √(45)

                b = √(80)

                c = √(125)

    

              A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc)) = cos-1((80+125-45)/(2·√(80)·√(125))) = 36,87º.....osv.......


Svar #8
31. august 2010 af kuntz15 (Slettet)

tak du :)


Skriv et svar til: Beregning af trekant vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.