Matematik

Komplekse tal

31. august 2010 af Fiction30 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen

Nogen der kan hjælpe med at beregne polære koordinater for komplekse tal? Vil gerne have nogen til at forklare hvordan man gør.

a) -1-0-(1+6)i    ?

b) 2+0-i9  ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af mathon

                        z = a + bi

                        r = √(a2+b2)

                        θ = tan-1(b/a)

                        z = (r,θ) = (√(a2+b2) , tan-1(b/a))

                        x = r·cos(θ)      y = r·sin(θ)

                        x2 + y2 = r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2010 af peter lind

Hvis du har et komplekst tal a+i*b finder du r af r2=a2+b2 . vinklen u kan du finde af cos(u) = a/r, sin(u) = b/r og tan(u) = b/a


Svar #3
31. august 2010 af Fiction30 (Slettet)

Okey mange tak begge to. Kunne i eventuelt give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2010 af peter lind

z = 1+i, r2= 12+12 = 2 cos(u) = sin(u) = 1/kvrod(2), tan(u) = 1, u = π/4+2pπ, p∈Z


Svar #5
31. august 2010 af Fiction30 (Slettet)

Super! Mange tak.


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.