Matematik

Hjælp til mat c!

01. september 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej mennesker :)

Jeg har brug for hjælp og det haster.

Jeg kan ikke huske hvordan man løser den her opgave.

1) reducer følgende udtryk:

A). (a+2b)2  - a(a+4b)

B). (x-2)2 - (x+1)(x-1)

C). (2z+2)2 - 4(z+1)(z-1)

D). 4x2- 9y2- (2x+3y)(2x-3y)

E). -2y(2x+4y)-(3x+4y)2+(3x+2y)

Hvad gør man??

  


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2010 af keg (Slettet)

Man skal kende sine kvadrat sætninger

(a+b)2=a2 + b2+ 2ab  og

a2-b2= (a+b)(a-b)


Svar #2
01. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

hvordan løser du opg.A ??

er det så a2+ 2b2- a2+ 4b?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2010 af ramme2 (Slettet)

(a+2b)2 - a(a+4b) 

=  (a+2b)*(a+2b) - a*(a+4b)          i2 betyder paranteserne 2 gange 

 = a2 +2ab + 2ab +4b2 -a2 -4ab     gang paranteserne ud, hvert led for sig

= a2 +4ab +4b2 -a2 -4ab = 4b2           læg tallene sammen

Kig på fremgangsmåden og lav de øvrige opgaver på samme måde


Svar #4
01. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

okay så opg. B

ser sådan her ud. (x+2)(x+2) -(x+1)(x-1) = x2+2x+2x+4-x2- 1x-1x-1 eller hva??


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal ikke lave om på opgaven . I #0 var den formuleret:

(x-2)2 - (x+1)(x-1) . Brug kvadratsætningerne. Den kan iøvrigt behandles ganske nænsomt:

(x-2)2 - (x+1)(x-1) = (x-2)2 - x2 + 1 = (2x-2)·(-2) + 1 = 5 - 4x


Svar #6
01. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

okay nu er jeg lost?? og (x-2)(x-2) var en fejl


Svar #7
01. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

opgB. er en fejl jeg mener (x+2)2 - (x+1)(x-1)


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så bliver det jo

(x+2)2 - (x+1)(x-1) = (x+2)2 - x2 + 1 = (2x+2)·2 + 1 = 5 + 4x


Skriv et svar til: Hjælp til mat c!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.