Matematik

Bestem a og b

01. september 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Tabellen viser en række sammenhørende værdier af længde og vægt for en bestemt slags alligatorer i Florida, USA.

Længde
(inches)        63       68      74      85        86        90        94      114        128

Vægt
(pounds)       33        39      54      84        83       102      111    208         340

Det oplyses, at sammenhængen mellem en alligators vægt(mål i pounds) og længde(mål i inches) med tilnærmelse kan beskrives ved en funktion af typen
V(x) = b•xa, x > 0,

Hvor V(x) er vægten og x er længden

a) Bestem konstanterne a og b.

d) Benyt funktionen til at bestemme, hvor mange procent en alligators vægt vokser, når alligatorens længde vokser med 30%.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af ramme2 (Slettet)

V(x) = b•xa      mener du ikke      V(x) = b*xa     i så fald er det en potensfunktion.

Du skal finde konstanterne a og b ved hjælp af potensregression, hvor du skal indtaste længde og vægt  i et CAS-værktøj. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2011 af Gaffamau (Slettet)

men hvordan regner man d ud i Ti-nSpire?


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.