Matematik

Komplekse tal

02. september 2010 af timtimtim (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er lige startet med komplekse tal, og har lige et par spørgsmål hvis nogen har tid ;)

Opgaven lyder: Udtryk følgende komplekse tal på rektangulær form.

((x3+2)+i(x2+1))2, så regner jeg så:

((x3+2)+i(x2+1))2 = (10+2i)2  = (10+2i)*(10+2i) = 100 + 40i + 4i2 , jeg støder jeg så på et problem, for jeg skal udtrykke det på rektangulær form, og faktoriserer så med i, og får         100 + i(40+4i)           men er dette en gyldig løsning?

altså ender jeg ud med

z = Re(z) = 100, Im(z) = (40+4i). det virker ikke korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du skal fortsætte, idet du bruger, at    i2 = -1 , så i·4i = -4 , der så bidrager til realdelen.


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.