Matematik

Komplekse tal

02. september 2010 af Fiction30 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Nogen der gider at regne de her ud.

a) 2/(1+9+2i)

b) ((0+2)+i(9+1))^2

Jeg har siddet og prøvet at regne dem ud, men der er et eller andet sted mine beregninger går galt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Forlæng med den komplekst konjugerede til nævneren

b) Simplificer først og kvadrer så, og benyt at i2 = -1 .


Svar #2
02. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

a) får jeg til: -(16-4i)/(-74-36i)

Der er et eller andet forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) 2/(1+9+2i) = 2/(10+2i) = 1/(5+i) = (5-i)/((5+i)(5-i)) = (5-i)/(52+12) = (5-i)/26 = (5/26) + (-1/26)i


Svar #4
02. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

Hvad gør her 2/(10+2i)=1/(5+i) ?

Kan godt være jeg spørger dumt, men kan bare ikke se det.


Svar #5
02. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

Aaah sorry. Du forkorter den bare for at gøre det enklere til at starte med.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- Nemlig.


Svar #7
02. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

i b får jeg -96.

Men kan se jeg mangler nogle i'er?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

b) ((0+2)+i(9+1))2 = (2 + 10i)2 = 22 + (10i)2 + 2·2·10i = 4 - 100 + 40i = -96 + 40i


Svar #9
02. september 2010 af Fiction30 (Slettet)

Ahhh der var fejlen. Mange tak !!


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2010 af n4e (Slettet)

mm


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.