Matematik

Algebra - reducering

02. september 2010 af Leneu (Slettet)

 Skal reducere følgende:

2(x-(3x+1)) -5 (2-x-(-1+x)) -3(-(2+x)+2x)

Tak for hjælpen !! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Har du ikke prøvet selv? Ophæv først de inderste parenteser, træk sammen, og ophæv de yderste parenteser og træk sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2010 af staunen (Slettet)

2(x-3x-1) - 5(2-x+1-x) - 3(-2-x+2x)
(2x-6x-2) - (10-5x+5-5x) - (-6-3x+6x)
(-4x-2) - (15-10x) - (-6+9x)
-4x-2-15+10x+6-9x
-3x-11

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er en fejl i 2. linie, 3. parentes, idet -3x+6x = 3x, ikke = 9x . Der skal fortsættes:

(2x-6x-2) - (10-5x+5-5x) - (-6-3x+6x) =

(-4x-2) - (15-10x) - (-6+3x) =

-4x -2 -15 +10x +6 -3x =

3x -11


Skriv et svar til: Algebra - reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.