Matematik
Meget svær opgave
To funktioner f og g er bestemt ved
f(x)=√x og g(x)=√(2x-6)
Graferne for f og g afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse en punktmængde M der har et areal.
- Bestem arealet af M.
- Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer når punktmængden M drejes 360° om koordinatsystemets første.
jeg mener personligt selv at denne opgave er ret svær! er der nogen som kan hjælpe mig med denne?
Svar #1
03. september 2010 af JKaram (Slettet)
Lad være med at kalde din opgave "meget svær opgave". For det første er den ikke svær og for det andet, giver det ingen beskrivelse af hvad der er tale om.
Slå omdrejningslegeme op i din matematik og du vil finde to formler, som du skal bruge
God dag
Karam
Svar #2
03. september 2010 af missunknow (Slettet)
Jeg føler nu at den er meget svær!
jeg kan ikke finde ud af hvordan ejg skal finde arealet, til at starte med.
Svar #3
03. september 2010 af JKaram (Slettet)
Men du kan vel da godt se at det er en dårlig overskirift.
Har du slået op i din bog?
Karam
Svar #4
03. september 2010 af Andersen11 (Slettet)
#2
Det er altid en god ide at lave en tegning. Skitser graferne for de to funktioner, så bliver det tit lettere at overskue, hvad opgaven går ud på.
Svar #5
03. september 2010 af kieslich (Slettet)
#4 har ret. start altid med en skitse. Her er lidt hjælp til første spørgsmål. Udfyld selv det manglende. I andet spørgsmål skal du også dele op i de to intervaller 0-3 og 3-6.
Svar #6
03. september 2010 af missunknow (Slettet)
men problemet er at jeg ikke har TI-nspire /: så jeg kan ikke lave tegninger!!
Svar #7
03. september 2010 af Economist (Slettet)
Hvis du har matematik på A-niveau, har du en lommeregner, der kan tegne graferne for dig. Derefter kan du selv tegne det over på papir. Gør det nu ikke sværere, end det er.
Svar #8
04. september 2010 af kieslich (Slettet)
Ternet papir er også ganske fortræffeligt. f(x) må gå gennem punkterne (0,0) (1,1) (4,2) og (9,3)
g(x) går gennem punkterne (3,0) (5,2) og (11,4) indtegn punkterne og forbind dem med en 'blød' kurve.
skæringspunktet mellem graferne finder du ved at løse f(x) = g(x)
Du kan også bruge TI-interactive, det er den jeg har brugt i #5
Svar #9
04. september 2010 af Saraoa (Slettet)
Sidder med samme opgave og er også lidt halv lost. Forstår godt det dokument kieslich sendte, men hvordan får regner man f(x) = g(x)
√x = √2x-6
ud i hånden hvis ikke man har TI-Nspire?
Svar #10
04. september 2010 af mathon
@#9
find nulpunkter for f(x) og g(x)
find skæringspunktet mellem grafen for f(x) og g(x)
Svar #11
04. september 2010 af Saraoa (Slettet)
hov, forstår godt hvordan i får agrænsningen til at være lig med 6. Der skal man jo bare sige f(x) = g(x) som beskrevet før ikke sandt? Men hvis nu ikke man har TI-Nspire, hvordan løser du så ligningen?
Svar #12
04. september 2010 af Saraoa (Slettet)
undskyld "spammen" - min computer driller, så troede ikke den havde sendt beskeden før.
Mathon: Så det du siger er at jeg skal starte med at sætte x = 0 i f(x)=√x og g(x)=√2x-6?
Svar #13
04. september 2010 af Saraoa (Slettet)
men man kan jo ikke tage kvadratroden af et negativt tal`? :-s
Svar #14
04. september 2010 af mathon
Så det jeg siger
er
beregn x af
• f(xo) = 0
• g(xo) = 0
• f(xo) = g(xo)
Svar #16
04. september 2010 af Saraoa (Slettet)
ja så dvs
f(x) = 0 --> √x = 0
og
g(x) = 0 --> √2x-6 = 0
så jeg skal isolere x i begge ligninger?
ej du må meget undskylde men forstår det simpelthen ikke
Svar #17
04. september 2010 af mathon
f(x) =√(x) = 0 ⇔ x = 0
g(x)=√(2x-6) ⇓
2x - 6 = 0
x - 3= 0
x = 3
f(x) = g(x)
√(x) = √(2x-6) ⇓
x = 2x - 6
x = 6
Svar #18
04. september 2010 af mathon
tegn det på din "grafregner"
Define f(x) = √(x)
Define g(x) = √(2x-6)
AM = 0∫6 f(x)dx - 3∫6 f(x)dx
VM = π·0∫6(f(x))2dx - π·3∫6(g(x))2dx
Svar #19
05. september 2010 af Saraoa (Slettet)
jeg ligger ikke inde med nogen grafregner pt, da den er gået i stykker desværre.
du skriver
x = 2x - 6
x = 6
men hvad bliver der af 2x?
sådan som jeg ville løse x = 2x - 6 ville være som du beskrev det i den forrige besked, nemlig:
x = 2x - 6
2x = 6
2x/2 = 6/2
x = 3??
Svar #20
05. september 2010 af kieslich (Slettet)
du skal følge reglerne for løsning af ligninger:
1. læg 6 til på begge sider.
2. træk x fra på begge sider.
