Matematik

integral

03. september 2010 af rnadal (Slettet)

hjælp til at integrere

(x6 + 7x4 -5)dx

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2010 af mathon

                         ∫(x6 + 7x4 - 5)dx  =  ∫x6dx  + 7∫x4dx - 5∫1dx

........................

     ∫xndx = 1/(n+1)·xn+1 (+k)


Svar #2
03. september 2010 af rnadal (Slettet)

hva med 7x4 ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2010 af mathon

                 7∫x4dx =    7·      ∫x4dx = 7·        (1/5)x5 = (7/5)x5  (+k)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2010 af JKaram (Slettet)

Når der i dit integrale bruger man det der kaldes ledvis integration, der - som mathon skriver - fungerrer ved at integrere de enkelte led enkeltvist.

Karam


Svar #5
03. september 2010 af rnadal (Slettet)

hva så med 1/7x2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- Ja, hvad med den?

∫a·xn dx = (a/(n+1)) xn+1 (+k) , hvor a er en konstant


Svar #7
03. september 2010 af rnadal (Slettet)

hva med 6/x5 ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 -- Brug den generelle formel i #6 . Her er n = -5 .


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.