Matematik

Bestem k

04. september 2010 af Fie2401 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x) = x^3+kx^2-3x+6 

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg løser polynomiet . 

</o:p>


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2010 af TorbenClausen (Slettet)

Når -2 skal være rod, skal polynomiet give 0, når du sætter -2 ind på x's plads.

Casper


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2010 af NejTilSvampe

 du skal løse ligningen p(-2) = 0  mht. k

det gør du med din grafregner med "solve" funktionen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. september 2010 af rnadal (Slettet)

(-2)3 + k * (-2)2 -3 * (-2) + 6 = 0

isolere k nu


Svar #4
04. september 2010 af Fie2401 (Slettet)

 Mange tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.