Fysik

idealgasligningen

04. september 2010 af Jelly (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej,

Hvis jeg får at vide at 1 gas ved 3grader celcius og 1 atm har en densitet på 0,00156g/mL.

Så skal jeg beregne volumen af 1 mol nitrogen ved ovenstående temperatur.

Jeg har tænkt at man bruger idealgasligningen og isolere v

V= (n*R*T) / p

men hvordan kan jeg få densiteten ind i billedet....jeg kan vel ikke bare sige at n=1 ??

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2010 af mathon

    1 mol N2 har massen 2·(14,007 g) = 28,014 g

    molarvolumenet ved 3°C og 1 atm er    V = m/d = (28,014 g)/(1,56 g/L) = 17,96 L


Svar #2
04. september 2010 af Jelly (Slettet)

Tak for det hurtige svar. Men hvorfor skal jeg ikke tage temperaturen i betragtning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2010 af mathon

...du har ikke oplyst, hvad  "den ovenstående temperatur" er!

så generelt kan oplyses

                 d2 = (d1)·(p2/p1)·(T1/T2)


Svar #4
04. september 2010 af Jelly (Slettet)

 Nå ja...Tak :D


Skriv et svar til: idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.