Matematik

Reducering

05. september 2010 af krt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har lidt problemer med at reducere følgende stykker, så det ville glæde mig hvis der var nogen, der ville komme med deres forslag til, hvordan det skal gøres. Meget gerne med hele udregningen med.

4*a*(-3)-a*(-4)*2

a+b-2*a*b-b

(3*a)/(a*b)

På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Gad vide om det er [4*a*(-3)]-[a*(-4)*2] du mener - ? Hvis det er tilfældet, så:

4*(-3)*a = -12a og (-4)*2*a = -8a           -12a - (-8a) =  -12a + 8a = -4a

Vi gætter igen: a+b-(2ab)-b ?     OK      a-2ab +b-b = a-2ab = a(1-2b)

3*a / a*b     a'erne går ud mod hinanden og vi får 3/b

Brug hellere en parentes for meget end én for lidt !


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.