Matematik
Diff.
29. marts 2005 af
Markus (Slettet)
Davs.
Har et problem med flg. opg.:
Man skal finde tangent til
dy/dx=2sqrt(y)(2x-1)
for (x,y)=(2,4).
Jeg finder:
y=12x-20.
Dernæst løsningsfunktion f og Dm(f).
Jeg finder:
h(x) er kontinuert for x tilhører R, mens g(y) er kontinuert med konstant fortegn for y>=0
så
int((1/y)dy)=int(4x-2)
(...)
sqrt(y)=x^2-x+(1/2)k
Idet k=0 findes:
y=(x^2-x)^2
y=x^4-2x^3+x^2.
Umiddelbart finder jeg, at x tilhører R, men skal Dm(f) findes ved y>=? (løsning af y=0) giver løsningerne x=0 v x=1)..
Gerne respons på løsningsfunktion og Dm(f) :)
Har et problem med flg. opg.:
Man skal finde tangent til
dy/dx=2sqrt(y)(2x-1)
for (x,y)=(2,4).
Jeg finder:
y=12x-20.
Dernæst løsningsfunktion f og Dm(f).
Jeg finder:
h(x) er kontinuert for x tilhører R, mens g(y) er kontinuert med konstant fortegn for y>=0
så
int((1/y)dy)=int(4x-2)
(...)
sqrt(y)=x^2-x+(1/2)k
Idet k=0 findes:
y=(x^2-x)^2
y=x^4-2x^3+x^2.
Umiddelbart finder jeg, at x tilhører R, men skal Dm(f) findes ved y>=? (løsning af y=0) giver løsningerne x=0 v x=1)..
Gerne respons på løsningsfunktion og Dm(f) :)
Svar #1
29. marts 2005 af Duffy
Hvordan bærer du dig dog ad med at komme frem til dette udtryk:
int((1/y)dy)=int(4x-2) ???
Duffy
int((1/y)dy)=int(4x-2) ???
Duffy
Svar #2
29. marts 2005 af Markus (Slettet)
En tastefejl. Der skulle have stået:
int((1/sqrt(y))dy)=int(4x-2)
Idet:
dy/dx=2sqrt(y)(2x-1)
dy/dx=sqrt(y)(4x-2)
int(1/(sqrt(y))dy=int(4x-2)
int(y^(-1/2))dy=int(4x-2)
2sqrt(y)=2x^2-2x+k
voila.
int((1/sqrt(y))dy)=int(4x-2)
Idet:
dy/dx=2sqrt(y)(2x-1)
dy/dx=sqrt(y)(4x-2)
int(1/(sqrt(y))dy=int(4x-2)
int(y^(-1/2))dy=int(4x-2)
2sqrt(y)=2x^2-2x+k
voila.
Svar #4
29. marts 2005 af Duffy
dy/dx = 2sqrt(y)(2x-1)
(1/[2sqrt(y)])dy = (2x-1)dx
S(1/[2sqrt(y)])dy = S(2x-1)dx
sqrt(y) = x^2 - x + k
y = (x^2 - x + k)^2
For y(2)=4
vil der være 2 løsninger
nemlig
y1(x) = x^4-2*x^3+x^2 og
y2(x) = x^4-2*x^3-7*x^2+8*x+16
hvoraf y1 er den søgte løsning
da denne har den "rigtige" hældning
i (2,4).[check selv!]
Så
y = x^4-2*x^3+x^2 = x^2*(x-1)^2
er løsningen.
Dm(f) = [0 ; uendelig[
Duffy
(1/[2sqrt(y)])dy = (2x-1)dx
S(1/[2sqrt(y)])dy = S(2x-1)dx
sqrt(y) = x^2 - x + k
y = (x^2 - x + k)^2
For y(2)=4
vil der være 2 løsninger
nemlig
y1(x) = x^4-2*x^3+x^2 og
y2(x) = x^4-2*x^3-7*x^2+8*x+16
hvoraf y1 er den søgte løsning
da denne har den "rigtige" hældning
i (2,4).[check selv!]
Så
y = x^4-2*x^3+x^2 = x^2*(x-1)^2
er løsningen.
Dm(f) = [0 ; uendelig[
Duffy
Skriv et svar til: Diff.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
