Matematik

Kringlet regneopgave

06. september 2010 af creeco (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har virkelig brug for hjælp til at knække denne omgave. 

Reaktionshastigheden V for en kemisk proces kan bestemmes ved ligningen:

V=A*e^(-k/T)
Hvor
A er et positivt tal
e er grundtallet for den naturlige logaritme
K er en konstant for processen
T er den absolutte temperatur ved T=273+t

For en bestemt proces gælder at der ved en temperatur på t=30grader foregår en process der er 3 gange hurtigere end ved en temperatur på t=15 grader

a) Du skal bestemme konstanten K.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så ved du, at V(t=30) = 3·V(t=15) . Indsæt dette i dit funktionsudtryk og løs for k.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2010 af kieslich (Slettet)

Løs  A*e-k/303 = 3*A*e-k/288


Skriv et svar til: Kringlet regneopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.