Matematik

Funktioner og grafer

06. september 2010 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 a)
Skriver oplysningerne ind som L1 og L2:
L1 := {5.0, 10.1, 29.9, 40.0, 70.2, 90.1}
L2 := {231.1, 235.1, 251.1, 260.2, 285.1, 301.5}

Bruger linreg på L1 og L2, da der er tale om en lineær funktion. Forskriften bliver derved:
linreg (L1, L2, g(t))
g(t) = .829927⋅t + 226.753

b)
F = 1.8⋅t + 32
Finder temperaturen i grader udtrykt som funktion af temperaturen i fahrenheit ved at isolere
temperaturen i ovenstående udtryk, hvorved, når denne t-værdi bliver indsat i forskriften fra opgave
a, trykket så angives som funktion af fahrenheit::
F - 32 = 1.8⋅t
t := F - 32/1.8

Hvorved trykket som funktion af temperaturen i fahrenheit er:
g(t) = .46107⋅ f + 211.999

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan personen har fundet de resultater? - tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

I b) F = 1,8t + 32 isoleres t som funktion af F : 1,8t = F-32, så t = (F-32)/1,8 . Det indsættes så i udtrykket for g(t) så der fremkommer et udtryk for g som funktion af F .


Skriv et svar til: Funktioner og grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.