Matematik

Vektorer mm

06. september 2010 af Bladlus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan forklare mig, hvad det er jeg skal gøre i disse tre opgaver?

1 skriv en ligning der går gennem P(-4,2) og Q(2,6) Find linjens hældning og gangiv derefter en liging for linjen.

2 Linjen m har ligningen 3(x-2)-2(y+4)=0 Angiv et punkt på linjen og koordinaterne til en normalvektor. tegn på grundlaag heraf linjen.Angiv ligningen for den rette linje n der går gennem  punktet (4,2) og som er vinkeltet på m.

3. I trekant ABC har vinkelspidserne A(-2,1) B(3,5) og C(5,-1) Bestemen normalvektor for hver af de linjer, siderne ligger påog opskriv en ligning for hver af linjerne.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af MathTeacher (Slettet)

I 1) skal du først finde hældningen: α=(y2-y1)/(x2-x1)=(6-2)/(2-(-4))=4/6=2/3.

Derefter kan du finde selve ligningen, da du kender x, y og α ved at indsætte et af punkterne i stedet for x og y og naturligvis α som hældningen i liniens ligning: y=αx+b.

2=(2/3)(-4)+b => 2=(-8)/3+b => 2+8/3 = b => b=14/3

Nu kender du både α og b, og kan opskrive liniens ligning: y=(2/3)x+14/3.


Svar #2
07. september 2010 af Bladlus (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Kan du også hjælpe med de to andre opgaver?


Skriv et svar til: Vektorer mm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.