Matematik

toppunkt og monotomiforhold

06. september 2010 af mark1015 (Slettet)

 hvordan finder jeg toppunkt og monotomiforholdne for funktionen f(x)=x^3-6x^2+9x-2.

jeg har fundet ud af at hvis man sætter det =0 bliver det +- 3 men jeg kan ikke komme videre derfra


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af MathTeacher (Slettet)

Må jeg foreslå et notat:

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

Der skulle alt være beskrevet.

Mvh. MathTeacher


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 - Din funktion er et 3.-gradspolynomium. Der er ikke noget bekvemt "toppunkt" for grafen af et 3.-gradspolynomium. Jeg kan ikke gennemskue, hvad "det" er, du har fundet. Rødderne i 3.-gradspolynomiet er x=2 og x=2±2√3 , mens den afledede f'(x) har rødderne x=1 og x=3 . Men hermed skulle du kunne beskrive monotoniforholdene for f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 3 :

Rødderne for f(x) er 2, 2 + kv.rod(3) og 2 - kv.rod(3)  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 -- Ja, du har ret. Takker for korrektionen.


Skriv et svar til: toppunkt og monotomiforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.