Matematik

Vektorer

06. september 2010 af Chris2007 (Slettet)

I et koordinatsystem i planen er der givet to vektorer:
a= (5, 2) og b = (-3, 7)
 

a) Tallet t beregnes, således at a+tb er vinkelret på b.

b) Længden af b´s projektion på a beregnes.

Hjælp?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af mette48 (Slettet)

Hvis vektorerne står vinkelret på hinanden er skalarproduktet 0.

a*b=|a|*|b|cosv  hvor v er vinkelen mellem vektorerne a og b


Svar #2
06. september 2010 af Chris2007 (Slettet)

Kan det passe at t =0,017?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at stille ligningen op:

Tallet t skal bestemmes så

(a + tb)•b = 0 , dvs.

ab + tbb = 0 , eller

t = -(ab)/(bb) = -(-15+14)/(9+49) = 1/58 = 0,017241


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.