Matematik
Terminsprøve B-niveau
29. marts 2005 af
Christian87 (Slettet)
Hejsa Folkens!
Jeg skal imorgen til den skriftlige termins-prøve her midt i andenåret af gymnasiet.
Jeg ville derfor lige høre om der var nogen derude der sad med en masse formler det ville være godt at kunne til den første del af prøven, altså den uden hjælpemidler...?
Jeg mener bare alle dem som man "skal" kunne til sådan en prøve.
Cirklens ligning
Tangent-ligningen
De ortogonale linjers skæringspunkt
osv osv osv
På forhånd tak
-Christian
Jeg skal imorgen til den skriftlige termins-prøve her midt i andenåret af gymnasiet.
Jeg ville derfor lige høre om der var nogen derude der sad med en masse formler det ville være godt at kunne til den første del af prøven, altså den uden hjælpemidler...?
Jeg mener bare alle dem som man "skal" kunne til sådan en prøve.
Cirklens ligning
Tangent-ligningen
De ortogonale linjers skæringspunkt
osv osv osv
På forhånd tak
-Christian
Svar #1
29. marts 2005 af Allan Hansen (Slettet)
Jeg vil gætte på at følgende kunne være nyttig:
y-f(X)=f'(X)(x-X)
X (med stort) er lig x-nul.
At finde ligningen for tangenten for en linje i et punkt er ofte benyttet i disse prøver.
Ellers er det stort set som du allerede har nævnt.
y-f(X)=f'(X)(x-X)
X (med stort) er lig x-nul.
At finde ligningen for tangenten for en linje i et punkt er ofte benyttet i disse prøver.
Ellers er det stort set som du allerede har nævnt.
Svar #2
29. marts 2005 af sontas (Slettet)
simple differentationsregler, såsom produktreglen, brøkreglen etc.
Potensregnereglerne(se din bog gider ikke skrive dem op). Du skal også kunne huske hvordan man finder a og b for en exp-funktion, når man får opgivet to punkter. Diskrimanten skal du kunne huske og hvordan man løser en andengradsligning og for den sags skyld andengradsulighed dvs. du skal kunne huske
x = (-b+-kvrod(d)) / (2a)
Du skal også kunne angive en cirkels ligning når du kender centrum og radius, her er det godt at kende til kvadratsæningerne. Ydermere den rette linje hvor a = (y2-y1)/(x2-x1) og ensvinklede trekanter(konstant forhold mellem sidelængderne) og produktet for to rette linjers hældningskoefficient, når d eer ortogonale dvs ac = -1.
Jeg kan ikke komme i tanke om mere :)
Potensregnereglerne(se din bog gider ikke skrive dem op). Du skal også kunne huske hvordan man finder a og b for en exp-funktion, når man får opgivet to punkter. Diskrimanten skal du kunne huske og hvordan man løser en andengradsligning og for den sags skyld andengradsulighed dvs. du skal kunne huske
x = (-b+-kvrod(d)) / (2a)
Du skal også kunne angive en cirkels ligning når du kender centrum og radius, her er det godt at kende til kvadratsæningerne. Ydermere den rette linje hvor a = (y2-y1)/(x2-x1) og ensvinklede trekanter(konstant forhold mellem sidelængderne) og produktet for to rette linjers hældningskoefficient, når d eer ortogonale dvs ac = -1.
Jeg kan ikke komme i tanke om mere :)
Skriv et svar til: Terminsprøve B-niveau
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
