Fysik

Elektricitet Hjælp!

07. september 2010 af habbomus (Slettet) - Niveau: B-niveau

 opgaven lyder sådan: 

du skal beregne den maksimale hastighed af elektronerne i et fjernsyns billedrør. elektronerne accelereres af en spændingsforskel U af størrelsen U= 15 kV. tabet i elektrisk potentiel energi bliver omdannet til kinetisk energi. derfor gælder, at  

1/2*me*v^2=-e*U  

her er me elektronens masse og v er dens hastighed efter accelerationen. 

beregn den hastighed elektronen har lige før de rammer fjernsynsskærmen.

tak for hjælpen:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2010 af Bankier (Slettet)

Når du skal finde et maks, kan du differentiere din funktion og sætte din differentierede funktion lig 0 og løse hastigheden som den ubekendte variabel.


Svar #2
07. september 2010 af habbomus (Slettet)

kan du uddybe det lidt mere! 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2010 af kieslich (Slettet)

½*me*v2 = e*U  <=>    v= √(2*e*U/me)   Indsæt værdierne (står i databogen) og udregn


Skriv et svar til: Elektricitet Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.