Matematik

x'er i brøker

07. september 2010 af Lovingmybrent (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen!

Jeg har en brøkregning, som jeg skal afleverer, som jeg overhovedet ikke kan forstå. Den lyder sådan her:

2x+7/5x-3=2x-8/5x+2.

Det er en opgave jeg skal aflevere i morgen og jeg vil virkelig påskønne et hurtigt svar.

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Først skal du lære at sætte parenteser ordentligt, når man bruger / som divisionstegn:

(2x+7)/(5x-3) = (2x-8)/(5x+2)

er formodentlig, hvad du mente.

Forlæng de to brøker med deres fællesnævner og gang de resulterende produkter ud.


Svar #2
07. september 2010 af Lovingmybrent (Slettet)

 Så du mener, at det kommer til at se sådan her ud:

(2x+7)*5/(5x-3)*5 = (2x-8)*5/(5x+2)*5 ?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

2x + 7    2x - 8
-------- = -------
5x - 3    5x + 2

Vi ganger overkors: (2x-7) * (5x+2) = (2x-8) * (5x-3)

Gang parenteserne ud

Saml led med x på venstre side af lighedstegnet

Reducer


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Fællesnævneren er (5x-3)(5x+2) .


Skriv et svar til: x'er i brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.