Fysik

forklaring?

07. september 2010 af Mahal-pigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der vil forklare mig, hvorfor  lambda = 4 L i et halvåbent resonansrør når n =  1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af kieslich (Slettet)

Der skal være knude i bunden, og en bug i den åbne ende. så L = knude-bug. En bølgelængde = knude-bug-knude-bug-knude. så bølgelængden = 4*L.   Prøv at tegne det så ses det nemmere.


Svar #2
07. september 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt.

Jeg har tegnet, jeg får (lukket) knude og åben (bug), dvs. der er en halv bølgelængde???


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2010 af kieslich (Slettet)

En bølgelængde består af to buge. I røret har du en halv bue. Ergo 1/4-del af en bølgelængde i røret.


Skriv et svar til: forklaring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.