Matematik

opstil en formel

08. september 2010 af alibaba1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg har løst  to opgaver, men vil du ikke lige tejkke den og sige om jeg har lavet de retige.

1 opgave,

at køre med et bestemt taxafirma i dagtimerne koster 33kr i startgebyr samt 10,55 kr pr. km. det antages, at der ikke betals for ventetid.

a) Opstil en formel for sammenhæng mellem turens længde (antal km) og det beløb, man skal betale for turen.

(beløb-33)/10,55=

b) hvor langt kan man køre for 200kr?

(200-33)/10.55=15,82938389

ca 15,83 km kan han køre med 200kr

opgave 2

ligning 3x(x-1)+4=27-x

ka de pas den give x=10


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. september 2010 af mette48 (Slettet)

a)pris = startgebyr + vejlængde * km-pris

y=33+10,55x

din formel er OK

2)

3x(x-1)+4=27-x            står der 27 minus x eller 27 gange x ?       


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Din formel beregner det antal km, man kan køre for et beløb. Skrive (antal km) på højre side og isoler (beløb).

b) ser rigtigt ud.

Opg 2. "ka de pas" lyder næsten fransk.

Du kan altid afgøre, om et tal er løsning i din ligning ved at gøre prøve i den oprindelige ligning. Ligningen er en 2.-gradsligning, og der er to forskellige løsninger; men x=10 er ikke iblandt dem.


Svar #3
08. september 2010 af alibaba1 (Slettet)

27minus x


Svar #4
08. september 2010 af alibaba1 (Slettet)

vil du ikke regene den ligning, fordi jeg ved ikke hvorfor jeg bliver ved med at  få x=10 som svar


Svar #5
08. september 2010 af alibaba1 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - #5

Kan du ikke prøve at forklare os, hvordan du kommer frem til x=10 ? Så kan vi hjælpe dig videre på vej.


Svar #7
08. september 2010 af alibaba1 (Slettet)

hov nu har jeg løste den jeg kom til at gøre skriv tal forkert .

x=5


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Måske din ligning slet ikke ser sådan ud, som du skrev i #0:

3x(x-1)+4 = 27-x ?

For x=5 er heller ikke løsning i den ligning.

Og nu ser det ud til, at du også kører denne del af tråden i en anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=885116 


Svar #9
08. september 2010 af alibaba1 (Slettet)

ok hvad er så løsning. jeg få x = 5

vil du ikke være søde og gøre de


Skriv et svar til: opstil en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.