Matematik

ab-b

08. september 2010 af Dalle244 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej jeg står og er lidt usikker på, hvordan jeg skal løse følgende opgave:
15ab-20b


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af Duffy

Der er IKKE NOGET at løse . . .


Svar #2
08. september 2010 af Dalle244 (Slettet)

 okay tak , hvad så med 3axfy+3axfb-3ax^2fk


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skriver bare et udtryk. Hvad går opgaven ud på?


Svar #4
08. september 2010 af Dalle244 (Slettet)

opgaven hedder: sæt mest muligt uden for en parentes..


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så identificerer du fælles faktorer i leddene og sætter dem udenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2010 af Duffy

Sæt mest muligt udenfor parentes:

15ab-20b = 3*5*a*b - 4*5*b = (3*5*a*b - 4*5*b)

faktorerne fremhævet med fed er fælles for de to led i parentesen. Disse sættes nu udenfor:

15ab-20b = (3*5*a*b - 4*5*b) = 5b(3a - 4)

Nemt, ikke?

Det er nemt, hvis man ved, hvad man skal gøre. Det er svært, hvis man ikke ved det.


Svar #7
09. september 2010 af Dalle244 (Slettet)

 tak:D

forholdsvis nemt:)


Skriv et svar til: ab-b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.