Matematik

Analytisk Geometri

08. september 2010 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

To linier l og m har ligningerne

l: y = 2x + 3

m: y = ax - 6

Bestem tallet a så linierne l og m skærer hinanden i punktet (1,5)

Beregn vinklen mellem l og m for denne a-værdi.

Nogen som kan regne stykket og give forklaringer. Har rigtig svært med at forstå analytisk geometri.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af NejTilSvampe

 løs 5 = a - 6  mht. a.

vinklen er atan(a) - atan(2)


Svar #2
08. september 2010 af Unknownnigger (Slettet)

 Kunnu du give en tilstrækkelig forklaring? Det er jo meningen at jeg skal forstå det 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af mathon

skæringspunktets 1.koordinat
beregnes af
                              ax - 6 = 2x + 3

                              (a-2)x = 9 med x = 1
hvoraf
                              a-2 = 9
                            
                               a = 11

                              
dvs
            
                          l:    y = 2x + 3
                          m: y = 11x - 6

den spidse vinkel mellem l og m
bestemmes af

                        tan(Vspids) = |2-11|/|1+2·11| = (9/23)

                        Vspids = tan-1(9/23) = 21,37º

.........................

tan(x-y) = (tan(x)-tan(y)) / (1+tan(x)·tan(y))


Skriv et svar til: Analytisk Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.