Matematik

Help mee!!

09. september 2010 af Anonymsen (Slettet)


3. Ved kommunalvalget tirsdag den 17. november 2009 stemte 232906 mennesker i Københavns Kommune. Af disse stemte 2050 på Christiania Listen.


a) Hvor mange procent af stemmerne fik Christiania Listen?
b) Ved en senere opinionsundersøgelse, hvor 1143 personer blev adspurgt om hvilket parti de ville stemme på, svarede 18 at de ville stemme på Christiania Listen. Er det rimeligt at antage at tilslutningen til Christiania Listen er steget, når man vælger et signifikansniveau på 5%?
c) Ved valget fik Kærlighedspartiet 407 stemmer. Ved opinionsundersøgelsen var der ingen der ville stemme på Kærlighedspartiet. Er det rimeligt at antage at tilslutningen til Kærlighedspartiet er faldet, når man vælger et signifikansniveau på 5%?
 

Kan i hjælpe mig,? hvordan løser jeg denne opgave...


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af Krabasken (Slettet)

a) 2050/232906 * 100 = 0,88 %

b) 18/1143 * 100 = 1,57 %

0,88 % * 1,05 = 0,92 %

1,57% > 0,92% altså er svaret ja

c) 407pers. * 0,95 = 387pers.

0 > 387 altså er svaret ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2010 af Zeynepp (Slettet)

. Heino skal til køreskolens teoriprøve. Teoriprøven består af 25 spørgsmål og hvert spørgsmål har 4 valgmuligheder hvoraf den ene er rigtig. Heino har ikke lige fået læst på det, så han sætter tilfældige krydser i prøven.


a) Benyt binomialfordelingen til at beskrive sandsynlighedsfordelingen for antal rigtige svar for Heino.
b) Hvad er sandsynligheden for at Heino får præcis 5 rigtige?
c) Hvad er sandsynligheden for at Heino får under 4 rigtige?
d) Hvad er sandsynligheden for at Heino består (dvs. får mindst 20 rigtige)?
 

Nogen der kan fortælle hvordan jeg laver denne opgave?

A´eren, skal jeg ikke finde spredningen og middelværdien der?
 

kan du hjælpe med denne? :(


Skriv et svar til: Help mee!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.