Matematik

Komplekse tals' eksponentialfunktion!

09. september 2010 af Fzang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt knas med det der hedder de Moivres formel. Jeg er ikke helt sikker på om jeg bruger den rigtigt? Jeg skal omskrive den komplekse eksponentialfunktionen e^(i*pi/4) til standardformen "a+ib"

e^(-i*pi/4) = e^0*(cos(-pi/4) + i*sin(-pi/4)) = 1/sqrt(2) - i/sqrt(2)

Og i min bog står der det burde give 2/sqrt(2) - 2i/sqrt(2).

Hvad gør jeg forkert? Og PS, hvor sætter jeg et minus i formlen, når 'i' er negativt? Er ikke helt sikker på den.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2010 af mathon

det må være en trykfejl

                            cos(π/4) = sin(π/4) = 1/√(2) = √(2)/2


Svar #2
09. september 2010 af Fzang (Slettet)

edit


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Hvis opgaven drejede sig om eiπ/4 , hvorfor ser du så på e-iπ/4 ?


Svar #4
09. september 2010 af Fzang (Slettet)

#3 - Slem trykfejl og Studieportalens manglende edit efter 10 minutter.


Skriv et svar til: Komplekse tals' eksponentialfunktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.