Matematik

bestem konstanten a

10. september 2010 af kornmod (Slettet)

bestem konstanten a i hvert af følgende tilfælde, så de to linjer bliver parallelle.

c. 2x+y=2   og    3x+(a+1)y=2


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2010 af JKaram (Slettet)

Den første ligning kan omskrives til y = -2x+2 hvor -2 bliver hældning.
Den anden ligning kan omskrive til y = -3x+2 /(a+1), hvor 3/(a+1) er hældningen.  Du har nu en ligning du kan løse (HINT: sæt de to hældningen lig hinanden).

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 2

Karam - du hsr glemt parentesen i din omskrevne ligning y = (-3x+2) / (a+1).

Det er vigtigt, at vi vænner både os selv og spørgerne til, at der er brug for parenteser lidt oftere, når man bruger de skrå brøkstreger, da det ikke er til at se præcis hvilke størrelser, der står over og under brøkstregen. ;-).


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2010 af JKaram (Slettet)

Ganske korrekt. det var en svupper.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2010 af mathon

determinanten

                                       | 2      3  |     
                                       | 1    a+1|  

skal være lig med 0

                                         2(a+1) - 1·3 = 0


Skriv et svar til: bestem konstanten a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.