Fysik

V7 idrætsskader

10. september 2010 af Lillozz (Slettet)

En varme/kulde-pose opvarmes i varmt vand, hvorefter den lægges ned i en beholder med 1,29 kg vand. I løbet af nogle minutter falder posens temperatur 27,9 grader, mens vandets temperatur stiger 8,9 grader.

a) beregn en værdi for posens varmekapacitet:


E=m•c•?t
E=1.29 kg•4.186J/(kg•K)•8.9 ?=48.1 kJ

HAR JEG LØST OPGAVEN RIGTIG?
 

posen opevares i en fryser. Efter en tages posen ud af fryseren og anbringes på et skadet lår. Under de givne omstændigheder er posen brugbar, så længe dens temperatur er under .5,0 grader. I tabellen er angivet målte værdier fo posens temp. som funktion af tiden, efter at posen er anbragt på låret.

for temperaturen under 0 grader er der med god tilnærmelse en lineær sammenhæng mellem tiden og temperaturen.

b) hvor lang tid vil posen under de givne omstændigheder være brugbar?

Jeg ved godt, at man skal lave den på exel og finde ud af hvor -5 grader ligger på grafen, men hvordan? Jeg håber i kan hjælpe mig. plzzz hjælp


Svar #1
10. september 2010 af Lillozz (Slettet)

Er der ikke nogen, der vil hjælpe? :s plzzz


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

a) Du har beregnet, hvor meget energi vandet modtager. Du skal beregne posens varmekapacitet m·c .


Skriv et svar til: V7 idrætsskader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.