Fysik

hvordan

11. september 2010 af Mahal-pigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis jeg nu har f = 440 Hz ved 20 C.

Strengens længde er 0.8 m.

Bestem bølgelængden på strengen svarende til

1., 2. og 3. partialtone.

er dette rigtigt?:  1. = 1,6m , 2.=0,8m og 3. = 053m

Bestem strengbølgernes fart.
Hvordan bestemmer jeg den? skal jeg bruge v = lambda*f ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2010 af kieslich (Slettet)

ja og ja.


Svar #2
11. september 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Jamen så får jeg 3 forskellige svar, da lambda skal skiftes ud 3 gange??

Burde der ikke kun være ét svar til farten?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2010 af kieslich (Slettet)

Du har også ændret din frekvens da du gik fra 1' til 2' til 3' partialtone. Du må have noteret tre frekvenser sammen med de tre bølgelængder.


Svar #4
12. september 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Ja rigtigt, men jeg spørger dig om der skal være 3 resultater, når der står "Bestem strengbølgernes fart".

Menes der så ikke kun én fart og ikke 3?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2010 af kieslich (Slettet)

De tre resultater skulle helst give det samme eller i det mindste være meget tæt på hinanden.  For at finde 'Farten' skal du tage gennemsnittet, eller bestemme den grafisk.

Grafisk: Afsæt punkterne (λ, 1/f ) i et koordinatsystem og bestem den bedste rette linie gennem punkterne. Hældningskoefficienten på den rette linie er lig med farten.


Svar #6
12. september 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

TUSINDE TAK :D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! får samme resultat i ALLE :D!!!


Skriv et svar til: hvordan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.