Matematik

Reduktion:(

11. september 2010 af Elenaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen:)

Jeg har brug for lidt hjælp med dette udtryk: a² +2ac+c² /brøkstreg 2c+2a...

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette håbløse udtryk:(


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2010 af Isomorphician

Brug kvadratsætning i tælleren.

Sæt 2 uden for en parentes i nævneren.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2010 af Teazy (Slettet)

Hint: (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab


Svar #3
12. september 2010 af Elenaa (Slettet)

mange tak for hjælpen:) Nu har jeg regnet udtrykket til (a+c)^2 brøkstreg 2(c+a)..... Men går a+c og c+a ikke ud med hinanden???


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2010 af Isomorphician

Jo


Svar #5
12. september 2010 af Elenaa (Slettet)

Så er der kun ^2 tælleren og 2 i nævneren tilbage... Hvad vil der ske med dem???


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. september 2010 af Isomorphician

(a+c)2/(2(a+c)) = ((a + c)(a + c))/(2(a + c) = (a + c)/2


Svar #7
12. september 2010 af Elenaa (Slettet)

aha:) Nu forstår jeg det meget bedre:) Mange Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Reduktion:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.