Fysik

Pls hjælp

11. september 2010 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens :)

1)hvordan beregner man volumenet af en massiv klump jern med massen 4,0 kg?

2)hvor meget vand, som har temperaturen 21 grader, kan man bringe i kog med en varmemængde på 280 kJ?

kan det passe at i 2'eren skal man bruge følgende form Q=c*m*t⇔ m=Q / c*t


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2010 af Bankier (Slettet)

1)

Du skal bruge sammenhængen   ρ(rho) = m / V     

rho er densiteten af den masse du har. V er volumnet og m er massen.

Find densiteten af jern og sæt i korrekte enheder.

2) Ja, du skal bruge den formel


Svar #2
11. september 2010 af IraQiiia (Slettet)

hvad er rho?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Densitet, massefylde, tæthed - den hedder alle tre ting.


Svar #4
11. september 2010 af IraQiiia (Slettet)

ok. hvordan beregner man sluttemperaturen?  hvad er formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan også putte den ned i en spand vand og måle, hvor meget vandet stiger, så behøver du hverken vægten eller massefylden.


Skriv et svar til: Pls hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.