Matematik

Sinv & Cosv

30. marts 2005 af Foss (Slettet)
Hej
I en prøve uden hjælpemidler skal man bestemme sinv og cosv.

De rer tegnet en enhedscirkel med en retvinklet trekant i.
Det oplyses at trekantens katete er 3/4 lang og det er på x-aksen (cos)
Så står der bestem sinv og cosv..
Tegningen ser således ud (næsten ;))
B
/ |
/ |
/ |
/ |
/ |
/ |
A/_______|
< 3/4 > C

Det er så vinkel A jeg skal bestemme sin og cos til..

Hvordan?!

Svar #1
30. marts 2005 af Foss (Slettet)

argh.. og man kan ikke ACSII tegne her :D

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2005 af Katty (Slettet)

Hvis det er en enhedscirkel, er cos(v) førstekoordinaten til retningspunktet P for vinklen A:

cos(A) = 3/4

sin(A) er andenkoordinaten til P:

sin(A) = kvadratrod(1+(3/4)^2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2005 af Katty (Slettet)

Rettelse:

sin(A) = kvadratrod(1-(3/4)^2)

Svar #4
30. marts 2005 af Foss (Slettet)

Ok tak.. Skal man kunne det i hovedet? :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2005 af Katty (Slettet)

Det er bare definitionen af sinus og cosinus, men jeg tror, at det er i orden, at resultaterne angives som: cos(A) = 3/4 og sin(A) = kvadratrod(7/16)

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2005 af Katty (Slettet)

og jeg anvendte selvfølgelig Pythagoras til at bestemme sin(A)

Svar #7
30. marts 2005 af Foss (Slettet)

yes ok! Mange tak igen :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2005 af Katty (Slettet)

MEN, hvis du kører standardforsøget i matematik, mener jeg ikke, at sinus-cosinus kan optræde i prøven uden hjælpemidler.

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)

Vi kører med standardforsøg, og vi har haft en opgave meget lig den der - hvis det ikke var den samme - som vi skulle alve uden hjælpemidler. Muligvis bare vores lærer der er ond, selvf.

Svar #10
30. marts 2005 af Foss (Slettet)

Ummh.. Det har den lige gjort :D I terminsprøven vi havde torsdag inden påske.. =(

Svar #11
30. marts 2005 af Foss (Slettet)

Waterhouse.. Hvor går du?

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)

Odense Katedralskole...1.g. Vi havde den ikke i en prøve, men en aflevering.

Svar #13
30. marts 2005 af Foss (Slettet)

Ah ok.. Fair nok.. Men jeg mener faktisk man skal kunne det. For man skal kunne def. på enhedscirklen, sin cos osv.. =(

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. marts 2005 af allan_sim

Af følgende fremgår, at prøven uden hjælpemidler er den samme, uanset om man er på standardforsøg eller ej:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/projekter/casuvejled.html?menuid=150565

Skriv et svar til: Sinv & Cosv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.