Fysik

Transport energi

12. september 2010 af Lipase (Slettet)

Vi har lavet et forsøg, for at finde ud af hvor meget energitab vi får ved at varme vand i en termokande. Nu skal jeg bare skrive en del tekst for at understøtte mine udregninger.. nogen der kan hjælpe med det? 

Eksperimental undersøgelse af energitab ved transport

Udregning
Termokande vægt = 651,5 g
Termokande med vand = 1654 g
Starttemperatur = 21,7 Celsius
Koge tid= 2:48.4 min
Det Kogte i 2:48,4 min = 86,9 Celsius

E varme = m*c*(tslut – tstat)
M = 1 kg
C = 1 kg ’ 4180 J/kg * Celsius * (65,2 Celsius) = Energi vand = 272536 J


Eel = U* l * t
Virkningsgrad:
P*t
2000 W * 168 sek. = 336 000 J
81,1 % = 18, 9 % tab

P.S: Niveauet er NV-Fysik - grundforløb
 


Skriv et svar til: Transport energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.