Matematik

alder?

13. september 2010 af Hardcorefan (Slettet) - Niveau: C-niveau

har fået til opgave at regne ud at hvis en far er: f.eks 56 år gammel, og har en søn, der er 29, om han så kan blive dobbelt så gammel som sin søn, og i givet fald, hvad er deres aldre så?

har grublet en del over dette, og tænker at det er en umulighed eftersom faren er et "lige" tal og sønnen "ulige" tager jeg meget fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2010 af Duffy

Det er nemt:

Afstanden mellem dem i år er 56-29 = 27 hvert år ...

Du skal så løse ligningen x = 27 * 2 , hvor faderens alder er x. Hvad er sønnens alder så?


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2010 af mette48 (Slettet)

Faderen er (56-29) = 27 år ældre end sønnen

aderev var dobbelt så gammel som sønnen, da denne var 27 og faderen 27+27=54 år

Han kan ikke blive dobbelt så gammel som sønnen, har har været det


Skriv et svar til: alder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.