Matematik

integralregning

13. september 2010 af Snallesen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. er kørt fast i denne opgave.. så håber på at kunne få lidt hjælp.

Bestem, uden brug af cas, ∫ 1/tanx dx.

Vink: Benyt definitionen af tan og anvend substitution.

mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug vinket. Udnyt, at tan(x) = sin(x)/cos(x), og brug at cos(x) = d(sin(x))/dx .


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. september 2010 af mathon

                      ∫ 1/tanx dx = ∫cos(x)/sin(x)dx

  u = sin(x)

  du = cos(x)dx

                      ∫ cos(x)/sin(x)dx = ∫ (1/sin(x))·(cos(x)dx) = ∫(1/u)·du = ln|u| + k = ln|sin(x)| + k

                                                                                                                       


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.