Matematik

hjælp tak

13. september 2010 af miss2144 (Slettet) - Niveau: A-niveau

er følgende integraler korrekte?

a) ∫(2x+3)6 dx= ((2x+3)7+ 5 ) / 14 

b) ∫(2 / ( 3+4x)2 dx = (29+40x) / 6+8x


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af mathon

Nej


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af PeterValberg

Du skal have gang i noget substitution (lidt svært i begyndelsen, men ganske godt beskrevet i de fleste matematikbøger (til niveauet), - den første opgave skal give:    ∫(2x+3)6 dx = (2x+3)7/14

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2010 af AMelev

Du kunne selv være kommet frem til #1's svar ved at checke med dit CAS-værktøj - ved at integrere  - men det er ikke helt skævt.

a) Den, du har er kun én af mange stamfunktioner og derfor ikke det ubestemte integral. 5 kunne erstattes af alle tal, så ∫(2x+3)6 dx= (2x+3)7 / 14 + k havde været korrekt. Hvis spørgsmålet havde været, om F(x) = ((2x+3)7+5) / 14 var stamfunktion til f(x) = (2x+3)6 , var svaret JA! Når man differentierer F får man f.

b) Her mangler i den grad parenteser, men højresiden F(x) = (29 + 40x)/(6 + 8x) ER en stamfunktion til integranden f(x) = 2/(3 + 4x)2, hvilket du kan overbevise dig om ved at differentiere F

eller hvis øvelsen går på at integrere ved substitution:
t = 3 + 4x; dt/dx = 4 ⇒ dt = 4dx ⇒dx = 1/4dt.
∫(2 / ( 3+4x)2) dx = ∫(2 / t2 ·1/4)dt =   ½∫t-2dt = -½t-1+k = -1/(2(3x+4)) +k (i det aktuelle tilfælde er k = 5)


Skriv et svar til: hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.