Matematik

160=80(1+5/100)^n

14. september 2010 af livak (Slettet)

Sidder og falder i staver over denne ligning. Er endelig nået frem til konklusionen, at jeg behøver hjælp!

I hvilket år er den årlige produktion blevet dobbelt så stor som 1995-produktionen (80), hvis virksomhedens 5%-vækst fortsætter ud over 6-årsperioden?

Produktionen skal være 160. 80 er startværdien(K)

Kn= produktion efter n perioder. X= vækst

Kn= K(1+x/100)n

Ligningen ser altså sådan ud: 

160 = 80(1+5/100)n

Hvordan finder jeg n??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af JKaram (Slettet)

Samme princip som i den anden tråd.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2010 af superkeval1993 (Slettet)

Du skal bruge logarimte regneregler

Kn= K(1+x/100)^n

Kn/K=(1+x/100)^n

log(kn/k)=log(n)(1+x/100)

og så videre derfra.


Skriv et svar til: 160=80(1+5/100)^n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.