Fysik

Gitterkonstant!

14. september 2010 af Rosekide (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen!

Hvordan finder jeg gitterkonstanten af et gitter med 300 ridser pr. mm. Det skal findes i nanometer, det driller lidt.

Mvh

Sara!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af peter lind

Det giver 1/300 mm Så skal du blot omregnet til nanometer.


Svar #2
14. september 2010 af Rosekide (Slettet)

Det vil sige 1*10^-3/300.

Jeg skal beregne x ? n/d.

n er 1. orden. Kan bare ikke finde frem til, hvad der skal stå for d.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af peter lind

1 mm = 106 nanometer


Svar #4
14. september 2010 af Rosekide (Slettet)

Vil det sige: 1/300 * 10^6 = 333.3333


Svar #5
14. september 2010 af Rosekide (Slettet)

Men man kan vel godt sige: 1* 10^-3 / 300


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2010 af peter lind

venstre side er rigtig, højre side er ikke.


Svar #7
14. september 2010 af Rosekide (Slettet)

Det er, hvad min lommeregner siger Peter!


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2010 af mathon

                       d = (1 mm)/300 = 0,0033333 mm ≈ 3333 nm

.........................

   1mm = 106 nm


Skriv et svar til: Gitterkonstant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.