Matematik

f(x)=√x(x2+1)

14. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal finde differential kvotienten til den. Håber på hjælp. tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug formlen for differentiation af et produkt

(fg)' = f'·g + f·g'


Svar #2
14. september 2010 af sar94 (Slettet)

 altså  2x√x og kan ikke komme videre... er det overhoved rigtig det jeg har skrevet??


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Hvad skal det forestille, det du har skrevet?

Find de afledede af faktorerne i funktionen, (√x)' og (x2+1)' , og sæt det så ind i formlen for den afledede af produktet.


Svar #4
14. september 2010 af sar94 (Slettet)

 x^1/2+2x   er det rigtigt..??


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Ikke, hvis du foreslår det, som det færdige resultat.

f(x) = √x ·(x2+1)

f'(x) = (√x)' ·(x2+1) + √x·(x2+1)'

       = (1/(2√x)) ·(x2+1) + (√x)·2x

      = (1/(2√x)) + (5/2)x√x


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 4

Yderligere reduktion:

Næstsidste linie  (1/(2√x)) ·(x2+1) + (√x)·2x = (x2+1 + 4x2) / 2√x = (5x2+1) / 2√x


Skriv et svar til: f(x)=√x(x2+1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.