Matematik

partiel afledet

14. september 2010 af Blazze (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en opgave hvor jeg skal finde den partielt afledete af z=ln(x+kvadratrod(x^2+y^2)).

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Den partielt afledede med hensyn til hvilket? (x eller y, eller begge to?)


Svar #2
14. september 2010 af Blazze (Slettet)

Begge.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

z = ln(x + √(x2+y2))

∂z/∂x = 1/(x + √(x2+y2)) ·(1 + x/√(x2+y2))

∂z/∂y = 1/(x + √(x2+y2)) ·y/√(x2+y2)

Brug reglerne for differentiation af en sammensat funktion, og betragt y som en konstant, når man beregner ∂z/∂x, og omvendt betragtes x som en konstant, når ∂z/∂y beregnes.


Skriv et svar til: partiel afledet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.