Matematik

f(u)=(x^1/2+3x)(x^2+6)

15. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal finde differential kvotienten til den. Håber på hjælp. tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af mathon

benyt

             ((u(x)·v(x))' = u '(x)·v(x) + u(x)·v '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2010 af mathon

                            u(x) = x1/2 + 3x                            u '(x) = (1/2)·x -1/2 + 3

                            v(x) = x2 + 6                                v '(x) = 2x


Svar #3
15. september 2010 af sar94 (Slettet)

okay det hjælper faktisk meget at opstille det på den måde. Men alligevel ved jeg ikke hvad det endelig svar egentlig er..... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2010 af mathon

så har det ikke hjulpet nok

            ((u(x)·v(x))' = u '(x)·v(x) + u(x)·v '(x) = ((1/2)·x-1/2 + 3) · ( x2 + 6)   +  (x1/2 + 3x) ·(2x)

                                              (1/2)x1,5 + 3x-1/2 + 3x2 + 18    +   2x1,5 + 6x2

                                              9x2 + 2,5x1,5 + 3x-0,5 + 18


Svar #5
15. september 2010 af sar94 (Slettet)

 du har sikkert ret.. uden tvivl. men når jeg indtaster resultatet i det program vi har i klassen med opgaverne siger den at det er forkert det jeg indtaster. Så jeg forstår ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2010 af mathon

                                

  9x2 + 2,5x3/2 + 3x-1/2 + 18   =  9x2 + 2,5x·√(x) + 3/√(x) + 18  =  [18x5/2 + 5x2 + 6 + 36√(x)] / (2√(x))


Skriv et svar til: f(u)=(x^1/2+3x)(x^2+6)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.