Matematik

Trekant

15. september 2010 af Svenstruppigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Allesammen.

Jeg kunne godt bruge noget hjælp til denne opgave da det haster meget og jeg ikke kan greje hvordan jeg skal løse den.

I en trekant ABC med arealet 30 er:

Vinkel A=39º og siden AC=12

Beregn siden AC og siden BC

Beregn vinkel B og vinkel C

Jeg tænker lidt at trekanten er spidsvinklet. Jeg har prøvet at dele den op i 2 retvinklede trekanter, men jeg kan simpelthen ikke få arealet til at passe.. HJÆLP!!!!

På forhånd taak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 kender du sinus relationer?


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. september 2010 af MogensE (Slettet)

30=0,5*12*sinC      så isolere du bare den og sætter resultatet ind i sin^(-1) hvorefter du får Vinkel C :) 

Så har du to vinkler, derefter bruger du vinkelsum.

// Christian


Svar #3
15. september 2010 af Svenstruppigen (Slettet)

Jaa jeg har haft om det, men jeg er ikke sikker på hvad jeg skal bruge..


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. september 2010 af MogensE (Slettet)

 Var det brugbart?

// Christian


Svar #5
15. september 2010 af Svenstruppigen (Slettet)

Nu har jeg regnet vinklerne ud. Men jeg kan ikke rigtig se hvordan jeg skulle kunne regne siderne ud når jeg kun kender en side og trekanten ikke er retvinklet??


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. september 2010 af MogensE (Slettet)

 Du kan bruge cosinus og sinusrelationerne til at udregne siderne på en vilkårlig trekant. :)


Svar #7
15. september 2010 af Svenstruppigen (Slettet)

Jeg har fået vinkel C til at blive 11,537 og vinkel B til at blive 139,463... Ved ikke om det er rigtigt, synes udmilbart at det lyder lidt mærkeligt...


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.